Een lekker recept van appelbeignets een regel rechte aanrader zoals oma ze vroeger ook maakte!
Ingrediënten appelbeignets
2 scharrel eieren
300 ml melk of 150 ml melk en 150 ml bier
250 gram zelfrijzend bakmeel
4 appels goudrenet
3 eetlepels citroensap
50 gram suiker
1 eetlepel kaneelpoeder
Keukenpapier
Frituurpan
Bereiden van appelbeignets
Stap 1. Klop de eieren los met 50 ml melk doe het zelfrijzend bakmeel in gedeeltes erbij roer en klop dit geheel tot een glad beslag, voeg al roerend de rest van de melk of bier toe.
Stap 2. Schil de appels en snijd ze in plakken van ongeveer 1 centimeter, besprenkel de plakjes eerst met citroen.
Stap 3. Breng de olie op temperatuur naar 180°C, steek de appel rondjes aan een vork, haal ze dan door het beslag van zelfrijzend bakmeel laat ze daarna de hete olie glijden.
Stap 4. Frituur ze in 3 minuten tot ze lekker goudbruin zijn, tussen door wel om en om keren als klaar zijn,
Haal dan de appelbeignets met een vork uit de olie en laat ze uitlekken in een vergiet met keukenpapier bekleed.
Stap 5. Meng de suiker samen met kaneelpoeder en bestrooi de appelflappen tot ze een beetje bruin van kleur zijn.
Wij wensen u eet smakelijk met een fijne jaarwisseling toe!