Onderdeel van Tochgevonden.nl

heerlijke oliebollen naar recept van oma

Tochgevonden.nl dochters contact uw link


Nieuwste Dochters
Uw link op Tochgevonden
Goeie Vraag

Vragen Forum wldo






Lach Je Krom
Lach Kaarten
Goede voornemens 2014
Nieuwjaarsgedichten
Lotto Uitslagen
Kerstwensen
Oma Weet Raad
verjaardagstaart
vraag en antwoord
Nieuwjaarswensen
verjaardagswensen
trouwwensen
geboortewensen
felicitatiewensen
recept oliebollen
recept appelbeignets
beterschapswensen
plaatjes

Hoe Maak Ik Oliebollen
Volg ons op Twitter
Tochgevondennl volgen op Twitter
Advertentie


maak zelf de lekkerste oliebollen
Het oud Hollands recept van oma, hoe maak ik zelf een heerlijke en smakelijke oliebol voor oud en nieuw, wij laten U in enkele stappen zien hoe de lekkerste oliebollen op tafel kunt toveren.


Boodschappenlijstje (benodigdheden)
150 gram krentjes
200 gram rozijnen
200 gram goudreinetten
1 kg bloem
1 liter lauwe melk
80 gram gist
80 gram handwarme zachte roomboter
3 eetlepels witte basterd suiker
Vruchtvocht 2 citroenen
klein beetje zout
3 scharreleieren
2 flessen plantaardige olie
1 bus poedersuiker
1 liter water

keuken materialen

ijsschep of grote soeplepel
emmer voor het beslag
1 theedoek

1 dag voor U gaat bakken de vulling (opgelet!)

de 150 gram krentjes en 200 gram rozijnen laten wellen in melk of voor de liefhebber is Glühwein ook heerlijk!

de dag van het bakken van de oliebollen

oliebollen beslag maken

doe de 80 gram gist in een emmer en meng dit met water door elkaar, doe de bloem en het water er bij mix het beslag op de laagste stand doe nu de vulling van de voor geweekte krenten en rozijn er door heen, dek de emmer af met een schone theedoek en laat het beslag rijzen voor de kachel na 30 minuten geeft u flinke harde klappen aan alle kanten van de emmer het beslag zal nu neer slaan het proces begint weer opnieuw, zet nu het deeg weer 30 minuten voor de warme kachel het liefst er op het oliebollen beslag is nu klaar om verder te bereiden.


Frituren en bakken

verhit de frituur tussen een temperatuur van 170 a 175 graden maak de ijslepel of soeplepel met water vooraf 1 maal vochtig, schep een klein beetje beslag in de lepel en laat het voorzichtig in de olie glijden en herhaal dit bak er niet te veel te gelijk 3 of 4 is genoeg draai ze regelmatig om na 8 minuutjes bakken heeft U de eerste tradionele van oma gebakken laat ze uitlekken en begin het voorgaande proces opnieuw tot al het oliebollen beslag op is.

Tip!

Gebruik geen frituurvet maar een plantaardige oliesoort voor het bakken van de oliebol.
Laat nu het oudejaar maar komen de oliebollen zijn klaar om op gegeten te worden.
wij wensen U een smakelijk eten toe!
|Disclaimer-Copyright 2011 - Tochgevonden.nl